Type: Course

Koroisten permakulttuurisuunnittelukurssi (PDC) 2024


Haluatko oppia luomaan kestäviä ja uudistavia järjestelmiä?
Osallistu permakulttuurisuunnittelun kurssille (PDC) Turussa kesällä 2024!

Aika:
ma 15.7.2024 - pe 26.7.2024

Paikka:
Elävän kulttuurin Koroinen, Koroisten historiallinen maatila,
Koroistentie 2, 20380 Turku (Käyntiosoite Catilluksentie)

Hinta:
Varausmaksu 100 €. Maksimihinta 900 €. (katso tarkemmin alta)

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautumisaika 1.4.-21.4.2024 tämän linkin kautta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSciudgavm0BHbX9jradh7pqKKFnCnW…

-------------------------------------------------------------------------

Vaikka maailman ongelmat ovat yhä monimutkaisempia, ratkaisut ovat häpeällisen yksinkertaisia - Bill Mollison

-------------------------------------------------------------------------

Elävän kulttuurin Koroinen ry järjestää yhteistyössä Suomen permakulttuuriyhdistyksen kanssa permakulttuurisuunnittelun kurssin (Permaculture Design Certificate, PDC) Turussa heinäkuussa 2024! PDC on ainutlaatuinen mahdollisuus syventää tietämystäsi permakulttuurin perusteista, eettisistä periaatteista ja niiden käytäntöön soveltamisesta. Samalla tutustut muihin samanhenkisiin ihmisiin. Lähes kahden viikon intensiivikurssilla opit käytännön tietoja ja taitoja kestävyysmurroksen edistämiseksi niin oman elämän, yhteisön kuin yhteiskunnankin tasolla.

Permakulttuurisuunnittelukurssin menestyksekkäästi suoritettuaan osallistuja:

- Osaa kuvailla permakulttuurisuunnittelun etiikkaa, periaatteita, prosesseja, menetelmiä, filosofiaa, strategioita ja tekniikoita.

- Osaa soveltaa permakulttuurisuunnittelua omaan elämäänsä ja täyttää perustarpeensa paikallisten resurssien avulla terveellisellä, ympäristöystävällisellä, kustannustehokkaalla ja kulttuurisesti sopivalla tavalla.

-Osaa suunnitella ja toteuttaa permakulttuurijärjestelmiä sekä ekologisiin malleihin perustuvia monipuolisia ympäristöjä.

-Osaa rakentaa yhteyksiä ja yhteisöjä.

-Tietää enemmän luonnon järjestelmistä ja ekologisesta elämäntavasta, energiatehokkuudesta, luonnonmukaisesta rakentamisesta, metsäpuutarhoista ja kasvikilloista, maaperän elvyttämisestä sekä vedenkeruujärjestelmistä.

Koroisten PDC noudattaa kansainvälisesti tunnustettua 72 tunnin opetussuunnitelmaa, ja kurssin suoritettuaan osallistuja saa todistuksen permakulttuurisuunnittelun taidoista (Permaculture Design Certificate). Kurssi on 12 päivän intensiivinen ja immersiivinen kokemus, jossa osallistujat elävät ja hengittävät permakulttuuria yhdessä. Se auttaa ajattelemaan uudella tavalla, suhtautumaan itseen ja ympäristöön uudella tavalla ja kalibroimaan olemistasi maailmassa - uudistumaan laajan aihekirjon äärellä.

Opetus tapahtuu niin käytännön toiminnallisten harjoitusten, keskustelujen ja ryhmätöiden avulla, kuin myös perinteisemmän luento-opetuksen ja esimerkiksi elokuvien kautta.

Kurssi järjestetään kauniissa historiallisen Aurajokilaakson miljöössä Turun Koroisilla. Opetus kytketään lähiympäristöön, ja kurssilla tehdäänkin harjoituksia sovellettuna juuri Koroisten LAND-keskuksen kontekstiin.

Ennakkotietovaatimuksia osallistujille ei ole, mutta suosittelemme Permakulttuurin perusteet -lyhytkurssin käymistä ennen PDC:tä. Lue lisää permakulttuurikoulutuksesta: https://permakulttuuri.fi/permakulttuuriopetus/ ja tutustu PDC:n opetussuunnitelmaan UK:n Permakulttuuriyhdistyksen sivuilla (englanniksi): https://www.permaculture.org.uk/education/pdc-core-curriculum

Kurssin kieli on pääosin suomi, mutta joitain osia on englanniksi. Tarvittaessa pyrimme järjestämään tulkkauksen englanninkielisille osille.

Kurssille voidaan ottaa enintään 20 osallistujaa. Kurssi toteutuu vain, jos osallistujia on yli 15.

Kurssi sisältää:

*Asiantuntevan opetuksen
*Opetusmateriaalin
*Aamupalan, kaksi lämmintä ateriaa, iltapäiväkahvin ja iltapalan
*Leirimajoituksen HUOM! Oma teltta tai riippumatto mukaan! Varauduthan myös sateiseen säähän. Kysy yhteistyökumppanien omakustanteisista huonemajoitustarjouksista.
*Peseytymistilat, saunan ja yhteistilat
*Todistuksen (Permaculture Design Certificate, hyväksytysti suoritetun kurssin jälkeen)

Opettajina:
Bhekie Matambo Ngobese (pääopettaja) sekä mm. Anton Nordqvist, Henna Jämsä, Erkki Pöytäniemi, Outi Tuomela, Juha Ujula, Marja Nuora, ja mahdolliset vierailevat tähdet.

Hinta:

Varausmaksu 100 €. Maksimihinta 900 €.
Kurssi maksetaan enintään kolmessa osassa, josta ensimmäinen osa (100 €) on varausmaksu. Tämä lasku lähetetään 7.5, kun osallistujat ovat tiedossa. Kurssi laskutetaan ja sen tulee olla maksettuna kokonaisuudessaan ennen kurssin alkua.

Haemme kurssille apurahoja, joten lopullinen hinta määrittyy, kun olemme saaneet apurahapäätökset. Jos apurahoja ei saada lainkaan, kurssin hinta tulee olemaan max. 900 euroa/henkilö.

EDIT: 1.4.2024 HINTA LASKENUT 530 EUROON/HLÖ - Kiitos Turun kaupunki!

Kahdelle henkilölle kurssi voidaan tarjota puoleen hintaan vähävaraisuuden perusteella (valitse ilmoittautuessasi hakevasi vähävaraisalennusta ja kirjoita saate).

Ilmoitamme kurssin lopullisen hinnan heti, kun tiedämme apurahapäätöksistä, kuitenkin viimeistään 5.6.2024. Voit perua kurssin ja saada varausmaksusi takaisin 9.6.2024 saakka, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumisaika alkaa täällä julkaistavan linkin kautta 1.4.2024 klo 9:00 ja jatkuu 21.4.2024 klo 23:59 saakka. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin kurssille mahtuu, valinnoista ilmoitetaan 6.5.2024 mennessä. Jos näin käy, etkä pääse kurssille, olet jonossa peruutusten sattuessa.

Jos valintaa joudutaan tekemään, painotamme valinnoissa aiempaa permakulttuurikokemusta, vaikuttavuusmahdollisuuksia ja motivaatiota soveltaa kurssilla opittua tietotaitoa uusiin ympäristöihin.

Lue lisää permakulttuuriyhdistyksen sivuilla: https://permakulttuuri.fi/tapahtumat/permakulttuurisuunnittelun-kurssi-…
tai Elävän kulttuurin Koroinen ry:n sivuilla:
https://www.koroinen.info/tapahtumat.php#txt

Lisätietoja
Suvi Puttonen
suviput@gmail.com
0409659900
Kurssin koordinaattori

Events
Date
-